Klar i tide

Slitasje på en vintersportartikkel som ble oppdaget bare måneder før sesongen: smøremidler fra Klüber Lubrication gir en rask løsning som redder virksomheten til en skibindingprodusent.

Ready on time
Ready on time

Vedheft teller

Opprinnelig så situasjonen virkelig kritisk ut: bare noen få måneder før skisesongen 2019/20 skulle starte, skjønte bindingprodusenten at det var betydelig slitasje og følgelig materialslitasje på plastkomponentene til et av produktene hans. "Problemet oppstod i kontaktsonen mellom skinnen som er godt montert på skien og bæreplaten som er justert for å matche lengden på skoen, der kravene er spesielt høye", sier Bernhard Dreißer, regional salgssjef i Klüber Lubrication, som skisserer de mulige konsekvensene som følger: "Slitasje kan føre til unøyaktig innstilling eller i verste fall til brudd på bindingen og en skiulykke."

Det var et presserende behov for å handle. Skibindingprodusenten fant Klüber Lubrication og deres høyytelses smøremidler på Internett. Begge de foreslåtte glidelakkene besto faktisk tester i kundens laboratorium: Klübertop TP 46-111 og TP 15-810. Foruten beskyttelsen mot friksjon og slitasje, viste produktene også de nødvendige vedheftsegenskapene  ver et bredt temperaturområde - et viktig kriterium for vedvarende stabilitet I snø og is og i tråd med produsentens sikkerhetskrav, noe som gir ekstra fordel for skiløperne. God vedheft hindrer at smøremidlet drypper inn i bagasjerommet eller på skidressen.

Spesiell kompetanse vinner kampen mot tiden

For å gjøre prosjektet til en suksess var tidsfaktoren viktig. Like etter prosjektstart dukket det opp to aktuelle smøremidler, så bindingprodusenten behøvede ikke å sette i gangng med designendringer for å løse problemet.

Dette sparte ham mye tid og utgifter for nye verktøy som hadde vært nødvendig for å lage nye komponenter. Videre hjalp Klüber Lubrication med sin omfattende kunnskap også med å finne et passende coatingfirma på kort tid. Dette gjorde det mulig for bindingprodusenten å være klar til skisesongen i tide.

 

Ta kontakt

Du kan nå oss via kontaktskjemaet, ringe oss (+47 648 37 800) eller sende en e-post direkte til vår kundeservice (klueber.no@klueber.com). Vi ser frem til forespørselen din!

For videre informasjon om behandling av dine data via kontaktskjemaet, vennligst vis til databeskyttelseerklæringen.