Together beyond lubrication

Med specialsmörjmedel som hjälper dig att uppnå mer med mindre miljöpåverkan.

Innovativa och hållbara — vi hittar lösningar för morgondagens krav. 

Allt förändras. Varje dag. Vi måste hänga med. Ständigt förbättra oss och alltid gå framåt.  

Sagt och gjort. Vi är tillsammans på denna resa för att bemästra morgondagens utmaningar. 

Innovation sker inte av en slump. Den formas av inspiration, kunskap och erfarenhet. Vi skapar framtiden med våra smörjmedel och fortsätter att gå framåt. 

Together beyond lubrication

play_arrow

Tillsammans driver vi utvecklingen framåt.

Vi rör oss alltid framåt och utvecklar nya idéer varje dag för att möta våra kunders behov, allt med ett öga på framtiden. Klüber Lubrications kunder förväntar sig produkter av högsta kvalitet – och det är vårt uppdrag att tillhandahålla dem.

För bästa resultat skräddarsyr vi våra specialsmörjmedelslösningar för att möta våra kunders exakta behov, med fokus på två viktiga kärnområden: innovation och hållbarhet.

Med innovativ teknik främjar vi hållbarhet och lägger grunden för en värld där industri och miljö går hand i hand. Att skydda miljön är det som motiverar oss att ständigt utveckla våra produkter – och det är våra kunder som tjänar mest på det.   

Det är medarbetarna på Klüber Lubrication som gör skillnaden.

Vi är alltid på jakt efter nästa steg och en bättre lösning. Det är det som driver oss. Det är därför vi för samman människor, teknik och kunskap från alla möjliga områden.

“Rätt sammansättning kräver erfarenhet, kunskap och inspiration.”

 

Muriel Mansier Ottavi | Sales Engineer

Expertin Muriel Mansier Ottavi
 • Hur påverkar ämnet hållbarhet Muriel Mansier Ottavi?

  Jag har varit försäljningsingenjör på Klüber Lubrication i ett år och kan med full övertygelse säga: Jag har aldrig tidigare i min karriär arbetat för ett företag som värdesätter personlig kundrådgivning så mycket. Jag är dock lika stolt över att Klüber Lubrication inte bara handlar om att sälja specialsmörjmedel till våra kunder, utan också om att visa upp vissa värderingar – särskilt när det gäller hållbarhet och ansvarsfull resursanvändning.

  För mig är hållbarhet oupplösligt kopplat till områdena innovation och digitalisering. Det beror framför allt på att användningen av digital teknik gör att vi kan bli mer hållbara och effektiva. Detta spelar också roll i den pågående diskussionen om ett eventuellt förbud mot PFAS (per- och polyfluorerade kemikalier). På Klüber arbetar vi med att hitta en ersättning för PFAS-molekyler för att ge miljövänligare smörjmedel. 

  Hållbarhet i skapandet av bättre produkter är något som jag också strävar efter på fritiden, eftersom jag är en passionerad tillverkare av naturliga parfymer. När jag skapar naturliga parfymer arbetar jag med levande råvaror, till skillnad från syntetiska ämnen. Jag använder bara eteriska oljor och absoluta substanser. Jag tar med denna passion för naturlighet och autenticitet till mitt arbete på Klüber varje dag för att skapa bättre, mer hållbara produkter som i slutändan levererar verkligt värde till våra kunder.

   

“Det krävs erfarenhet och omsorg för att skapa resultat av hög kvalitet.”

 

Thomas Malachowski | Distriktschef försäljning

Expert Thomas Malachowski
 • Vad betyder det för Thomas Malchowski att vara en del av Klüber Lubrication?

  Under mina 25 år på Klüber Lubrication har jag själv bevittnat utvecklingen av våra innovativa och hållbara smörjmedelslösningar. Jag är särskilt stolt över våra vattenbaserade specialsmörjmedel, som vi använder för att bevisa att "miljöskydd och ekonomisk framgång inte är motsatser".

  Det är precis det som är viktigt för mig i min roll inom affärsutveckling, eftersom jag vill "proaktivt närma mig kunder" och visa dem våra "nya vägar". På Klüber Lubrication ser vi ”utanför boxen” för att utveckla innovativa lösningar som stödjer våra kunder i deras jakt på mer effektivitet och samtidigt högre hållbarhet.

  Min hobby som biodlare har inspirerat mig särskilt, eftersom jag också i mitt umgänge med bin ser hur elementär effektivitet och varsam hantering av råvaror är. Och den principen hittar jag också i Klüber Lubrication, där vi agerar "med maximal effektivitet och minimalt avfall". Som en bipopulation strävar vi efter att använda våra resurser proaktivt och letar alltid efter förbättringar som vi sedan kan dela med våra kunder. "Together beyond lubrication" – det vill säga tillsammans med våra kunder – det är det som gör oss speciella!

   

“Vi älskar att sammanföra våra kunskaper och erfarenheter för att prestera vårt bästa.”

 

Angélica do Espirito Santo | Manager Controlling

Expert Angélica do Espirito Santo
 • Vilken roll spelar digitaliseringen för Angélica do Espirito Santo?

  Jag har varit chef för Financial Controlling på Klüber Lubrication i två år nu. Min huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla finansiella lösningar för alla delar av vårt företag, vilket kräver ett nära samarbete med experter från ett brett spektrum av avdelningar. Speciellt digitaliseringen formar mitt arbete, och det på ett positivt sätt. Digital teknik gör det inte bara möjligt för oss att bli mycket effektivare, utan också att erbjuda våra kunder just de lösningar de behöver och som hjälper dem att gå vidare.

  Att hjälpa våra kunder att gå framåt – det är vad vi vill göra även när det kommer till hållbarhet: vi stödjer våra kunder att bli mer energieffektiva genom att erbjuda dem innovativa och skräddarsydda produkter som är perfekt anpassade till deras ekonomiska kapacitet. Till exempel har vi i samarbete med våra IT- och logistikteam utvecklat en ny lagerlösning som är både mer exakt och effektivare, vilket gör att kunderna kan hitta det de behöver ännu snabbare.

  På fritiden ägnar jag mig åt teatern, där jag inte bara skådespelar själv, utan även regisserar pjäser. Att regissera på scen och mitt jobb på Klüber Lubrication har mycket gemensamt: både när jag arbetar med en pjäs och i Financial Controlling måste jag snabbt känna igen människors talanger och tilldela dem lämpliga roller. Min hobby och mitt jobb kräver dessutom kreativitet i lika delar, då jag vill erbjuda både tittare och våra kunder något extraordinärt och banbrytande.

   

“Genom att sammanföra alla våra kompetenser skapar vi förutsättningar för ömsesidig framgång”

 

Andreas Berg | Chef för supportsystem

Expert Andreas Berg
 • Hur upplever Andreas Berg digitaliseringen på Klüber Lubrication?

  Utöver de säljrelaterade IT-systemen som SAP och onlinebutiken ansvarar jag även för införandet av digitala innovationer inom försäljning och kundservice och jag har försökt överbrygga klyftan mellan våra kunders behov och innovativa IT-tekniker i 18 år och ge dem bästa möjliga tillgång till våra olika produkter och tjänster. Jag är mycket stolt över att vi i den snabba världen av digital teknik inte följer varje trend, utan bara implementerar teknologier som ger verkligt värde till våra kunder när det gäller hållbarhet och effektivitet.

  Trots all avancerad teknologi är det oerhört viktigt för oss att den personliga kontakten med våra kunder fortsätter att upprätthållas. Teknikinnovationer hos Klüber Lubrication ersätter inte människor, utan stödjer dem. Till exempel använder vi en e-postbot som sorterar våra kunders meddelanden – men varje meddelande till våra kunder skrivs av en anställd och genereras inte automatiskt av en AI.

  På min fritid är segling min passion. Att manövrera på båten påminner mig ofta om mitt arbete på Klüber Lubrication: I likhet med den digitala världen måste du snabbt hantera förändrade förhållanden och anpassa dig med smidighet på vattnet. Men för mig är segling också den perfekta balansen till mitt jobb, då jag kan rensa tankarna och får förnyad energi på vattnet och i naturen.

   

“Vi tar oss an morgondagens utmaningar och skapar lösningar som gör skillnad redan idag.”

 

Kranthi Chitithoti | Regional chef för digitala affärer i Asien och Stillahavsområdet

Expert Kranthi Chitithoti
 • Vilken roll spelar framsteg och innovation i Kranthi Chitihoti's arbete?

  Framsteg och innovation — inget område representerar dessa termer bättre än området digitala lösningar. Genom att utveckla en framåtblickande plattform med ett brett utbud av digitala teknologier har Klüber Lubrication kunnat uppnå betydande förbättringar i vår produkt- och tjänsteportfölj för våra kunder de senaste åren: Våra kunder drar nytta av högre energieffektivitet, minskad stilleståndstid i produktionen, bättre transparens och kontroll i processer samt avsevärt minskade kostnader — och allt detta är databaserat och mätbart. På min avdelning för Digital Business är vi dock inte nöjda med att vila på våra tidigare framgångar. Trogen mottot "Learning fast, changing faster" utvecklar vi ständigt våra digitala teknologier så att vi kan fortsätta att erbjuda våra kunder de mest effektiva lösningarna i framtiden. Med vår breda kompetens, innovativa produkter och kompetenta partnerskap är vi den idealiska partnern för att ge våra kunder ett omfattande stöd.

   

Innovation är en del av vårt DNA

Vår innovationskultur bygger på årtionden av erfarenhet som smörjmedelsspecialist och en tydlig förståelse för våra kunders krav. Innovation uppstår inte när man håller sig till status quo – den uppstår när man tänker på morgondagens krav redan idag.

Våra specialister utökar sina kunskaper genom metoder och tekniker för att bättre identifiera och förstå marknadens och våra kunders behov och omvandla dessa behov till mätbar nytta. Vår strävan efter innovation syns till stor del i engagemanget hos våra medarbetare, varav 200 arbetar enbart på avdelningen för forskning och utveckling. Med 13 laboratorier över hela världen, 10 anläggningar för FoU och fler än 110 testriggar är vi en verklig drivkraft för innovation.

Har vår innovationskultur väckt ditt intresse? För mer information om innovation och hur Klüber Lubrication utvecklar teknik som erbjuder många olika fördelar kan du besöka Innovation hos Klüber Lubrication.

Effektivare och mer holistiskt – vi hjälper dig att nå dina hållbarhetsmål

Minskade kostnader och ökad effektivitet tack vare lägre smörjmedelsförbrukning och ekonomisk dosering samt lägre energibehov tack vare låga friktionskoefficienter för minskade CO2-utsläpp: hos Klüber Lubrication går hållbarhet och miljöskydd hand i hand med produktivitet och lönsamhet.

Vi hjälper våra kunder att agera ansvarsfullt avseende människor och natur. För de många industriella tillämpningar där smörjmedel kan komma i kontakt med miljön erbjuder vi biologiskt nedbrytbara, miljövänliga specialsmörjmedel som är certifierade enligt internationella standarder.

Vi förbättrar också hållbarheten när vi utvecklar nya produkter och tjänster eller ändrar befintliga – och vi gör detta genom hela värdekedjan: från råvaror, bearbetning och förpackning till kundnytta och livscykelhantering.

Med vårt kunnande erbjuder vi våra kunder stöd över hela världen, och vi släpper aldrig miljön, försörjningstryggheten och resursbevarandet ur sikte.

Vill du veta mer om våra hållbarhetskoncept och miljöanpassade specialsmörjmedel? Ta då tillfället i akt och besök vår webbplats Hållbarhet hos Klüber Lubrication.

Tjänster för ökad produktivitet: få ut mesta möjliga av de bästa smörjmedlen

Partnerskapet med våra kunder går långt utöver att erbjuda toppmoderna specialsmörjmedel. År ut och år in strävar vi efter att spara miljontals euro åt våra kunder, allt under mantrat: skräddarsytt, mätbart, hållbart.

Som servicepartner hjälper vi dig att öka effektiviteten i din verksamhet och spara energi. Vi visar på möjligheter att minska smörjmedelsförbrukningen och hjälper dig att minska antalet driftstopp, förlänga underhållsintervallerna och förbättra produktionssystemets övergripande prestanda. Och ännu bättre, nästan alla branscher kan dra nytta av det. Läs mer om våra tjänster för Total Productive Management.

Intresserad av att lära dig mer?

Fyll i det här formuläret.