Train & Rail 2023: högre tillgänglighet och lägre underhållskostnader för era tågset

Som branschpartner utvecklar vi ständigt nya specialsmörjmedel optimerade för järnvägsteknik i nära samarbete med järnvägstillverkare, underhållsspecialister och järnvägsoperatörer. Och det lönar sig också för dig eftersom det gör att du kan minska dina underhållskostnader och öka tillförlitligheten i din järnvägsdrift. Vi visar dig hur du kan dra nytta av våra innovativa produkter och tjänster på Train & Rail 2023 i Stockholm.

Som branschpartner utvecklar vi ständigt nya specialsmörjmedel optimerade för järnvägsteknik i nära samarbete med järnvägstillverkare, underhållsspecialister och järnvägsoperatörer. Och det lönar sig också för dig eftersom det gör att du kan minska dina underhållskostnader och öka tillförlitligheten i din järnvägsdrift. Vi visar dig hur du kan dra nytta av våra innovativa produkter och tjänster på Train & Rail 2023 i Stockholm.

Train & Rail 2023 - vi ser fram emot att träffa dig

Årets Train & Rail 2023 hålls 25-27 april på Stockholmsmässan i Älvsjö och är inte bara Nordens största mässa för hållbara järnvägstransporter, utan även en mötesplats för innovationer som involverar teknik och infrastruktur inom järnvägsbranschen.

Och det är just här våra specialsmörjmedel spelar en nyckelroll. När allt kommer omkring minskar de dina underhållskostnader och förlänger livslängden på delar i växellådor, dörrar, kopplingar och många andra komponenter, och ökar därmed tillgängligheten för dina tåg.

Med andra ord, med rätt smörjmedel kan du kombinera hög komponenttillförlitlighet med förlängda underhållsintervall och minska livscykelkostnaderna.

Våra experter kommer att förklara för dig i detalj hur du kan dra nytta av det hela i hall A, monter A02:26. Besök vår monter och vinn ditt race för kostnadseffektivitet.

Logo Train & Rail 2023

Låter det intressant? Skaffa din gratis mässbiljett nu!

Lägre underhållskostnader, högre tillförlitlighet- ta reda på hur i intervjun

Oavsett om det gäller dörrar, växellådor, hjullager eller kopplingar – tack vare de förlängda underhållsintervallen hjälper våra smörjmedel till att minska underhållskostnaderna, öka tågtillgängligheten och hålla järnvägsdriften igång. Med ett öga på helheten tar vi hand om detaljerna.

Missa inte tillfället att träffa Thomas Kamprath på Train & Rail, han kommer att presentera på scenen tisdagen den 25 april kl 12.30 hur man kan minska underhållskostnaderna genom att använda specialsmörjmedel.

Kan du inte vänta på starten av Train & Rail 2023? Vill du få ett första intryck av vår expert i förväg? Inga problem! Läs intervjun med vår specialist Thomas Kamprath och få reda på hur du kan minska kostnadsdrivarna för service och underhåll.

"Att lösa kundproblem innebär att i detalj ta reda på vad som krävs från applikationen." (Thomas Kamprath)

Foto Thomas Kamprath

Läs mer i intervjun:

Våra specialsmörjmedel för tågdörrar - revolutionen inom dörrtätningssmörjning

Att dörrarna är tillförlitliga är en av nyckelfaktorerna vid tågdrift. Speciellt när det finns en interaktion mellan människor och teknik är en positiv användarupplevelse viktig. Icke-funktionella dörrar påverkar avsevärt uppfattningen av järnvägssystemet.

Support tillhandahålls av vår portfölj av högkvalitativa och tätningskompatibla smörjmedel, som är godkända och rekommenderade av alla kända dörrtillverkare. De minskar friktionen mellan dörrtätningarna och vagnkroppen, vilket säkerställer smidig, tyst och slitstark drift. Med den vidareutvecklade versionen BARRIERTA L 25 DL SPRAY har vi nu gjort vår beprövade BARRIERTA L 25 DL ännu mer effektiv och användarvänlig.

NY: BARRIERTA L 25 DL SPRAY

Betydligt snabbare applicering och lägre smörjfilmstjocklek minskar inte bara arbetstid och materialförbrukning, utan leder också till kostnadsbesparingar.

Ta reda på mer om BARRIERTA L 25 DL SPRAY

Video: optimal smörjning av tågdörrar med BARRIERTA L 25 DL SPRAY
play_arrow

Våra smörjmedel för hjullager - helsyntetiskt, certifierat och tillgängligt över hela världen

Godsvagnshjullager ställer höga krav på det smörjmedel som används. Smörjbarheten måste garanteras tillförlitligt över ett brett temperaturområde och vid varierande hastigheter och vibrationshastigheter. Dessutom måste den ge tillförlitlig prestanda under längre stilleståndstider och längre användningsperioder.

Nästa generations hjullagerfett - ett innovativt smörjmedelskoncept minskar friktionsmotståndet och bidrar därmed till ökad energieffektivitet.

Vårt nya smörjmedel för hjullager har den innovativa kombinationen av olika basoljor och tillsatserna som är skräddarsydda exakt för dem – certifierade enligt DIN EN 12081 och DIN EN 12082 och tillgängliga över hela världen. Tack vare ett helt nytt produktkoncept förlänger den dessutom såväl smörjintervallen som lagrens livslängd. I ett bänktest uppnådde Klübersynth BHE 46-403 hittills en kilometeravläsning på mer än 800 000 km.

Ytterligare tester och simuleringar visar potentialen för smörjintervall på mer än 1,5 miljoner kilometer eller 20 år. Detta gör att du kan minska dina underhållskostnader och öka tillgängligheten för dina fordon.

Ta reda på mer om Klübersynth BHE 46-403

Foto hjullager

Våra smörjmedel för växlar - rälsens hjärta

Nya "moderna växlar" med lågt underhåll används oftare som ersättning för konventionella växlar och behöver endast smörjas mycket sällan eller ibland inte alls. Ändå finns några punkter kvar på underhållslistan såsom låsrörelsen, men även rullelementen behöver fortfarande smörjas i vissa fall. 

Vi har utvecklat vår produkt Klüberrail AL 32-2000 Spray, som fungerar på dessa låsanordningar. Den kan användas för den nya generationen växlar såväl som för konventionella växlar. Klüberrail AL 32-2000 Spray är den första godkända sprayprodukten och kan enkelt bäras av alla serviceteam tack vare sin transportvänliga förpackning. Detta säkerställer tillförlitlig drift och tillgänglighet av växlarna under alla väderförhållanden som kraftigt regn, värme eller snö.

Ta reda på mer om Klüberrail AL 32-2000 Spray

Foto koppling

Våra smörjmedel för växellådor - betydligt längre oljebytesintervaller

Med våra högpresterande växellådsoljor Klübersynth GE 4 75 W 90 och Klübersynth LEG 4 75 W 90 som tål höga hastigheter, vibrationer och varierande temperaturer kan du avsevärt förlänga oljebytesintervallen – i många fall finns det potential att fördubbla dem. De har därför en betydande inverkan på att minska kostnaderna.

Våra högpresterande växellådor – godkända av ledande växeltillverkare inom järnvägsindustrin och sammansatta av 100 procent helsyntetiska basoljor – har hög oxidationsstabilitet och skjuvstabilitet.

Foto växellådsolja

Hållbarhet inom järnvägsindustrin - vi ser till att miljön också är en vinnare

Vi har arbetat i många decennier för en hållbar framtid. Med vårt klimatåtgärdsprogram har vi ökat vår energieffektivitet, använt grön energi på våra anläggningar och arbetat hårt för att minska klimatrelevanta gaser. 2022 blir vi till och med klimatneutrala för vår verksamhet (omfattning 1+2). Våra kunder är nyckeln för oss – även inom hållbarhet: Vi stödjer företag över hela världen i olika branscher att nå sina egna hållbarhetsmål – med innovativa produkter och kundorienterade tjänster.

Se den nya hållbarhetsvideon för att se hur vårt engagemang för en grönare framtid ser ut, tillsammans med våra kunder.

play_arrow

Hållbarhet är också en viktig fråga inom järnvägsbranschen. När det kommer till smörjmedel är beräkningen enkel: ju längre smörj- och oljebytesintervallen är, desto mindre mängd smörjmedel behövs. Våra högpresterande växellådor är ofta kapabla att fördubbla oljebytesintervallen. Ett längre växellådsoljebytesintervall innebär inte bara lägre kostnader per tillryggalagd kilometer, utan också mindre smörjmedelsförbrukning och därmed mindre koldioxidutsläpp. Dessutom bryts många av våra specialsmörjmedel ned biologiskt snabbt, vilket gör dem särskilt miljövänliga.

Ett exempel från verkligheten: Genom att använda Klübersynth GE 4 75 W 90 sparar järnvägsoperatörer över hela världen stora mängder smörjmedel samtidigt som de förbättrar sitt koldioxidavtryck: med varje liter av denna växelolja som inte förbrukas kan koldioxidutsläppen minskas med cirka 3 kg. Genom att eliminera utsläpp vid produktion av olja och containrar samt under transport och slutligen bortskaffande kan sådana utsläpp undvikas. Med en flotta på 50 tåg ger detta en besparing på 1 600 liter växelolja och minskar koldioxidutsläppen med 4,8 ton per år.

Läs mer om våra produkter för järnvägsindustrin på vår webbsida

Vad väntar du på? Hämta din biljett nu!

Intresserad av att lära dig mer?

Fyll i det här formuläret.