Identifiser morgendagens smøreproblemer i dag

Åpningen av vårt nye laboratorium er et annet trinn mot målet om å forbedre kvaliteten på analysen av brukt olje og smørefett hos kundene våre.

Identify today the lubrication issues of tomorrow

John K. er vedlikeholdssjef på en vindfarm der vindturbiner drives døgnet rundt. Han er ansvarlig for å minimere slitasjen på anleggskomponentene for å hindre ikke-planlagt driftsstans. Hans mål er å optimalisere energiproduksjon og minimere vedlikeholdsoperasjoner og kostnader. For ham betyr det å planlegge fremover for å oppdage potensielle problemer før de faktisk oppstår. Det er derfor han får smøremidlene analysert av Klüber Lubrication ved regelmessige mellomrom.

Ved vårt nye internasjonale laboratorium i Italia kan vi utføre høykvalitets analyser av både oljer og smørefett (det er ikke så mange laboratorier som er i stand til å analysere smørefett) enda mer effektivt. I tillegg til spesielle analyser tilbyr vi også kundene standardiserte analyser av for eksempel fettstoffer i lagene i vindkraftstasjoner og gir informasjon om deres aktuelle tilstand. Derfor kan levetiden til smøremiddelet forlenges, mens risikoen for komponentsvikt reduseres.

Vår analyse omfatter data om den aktuelle statusen til et smøremiddel, f.eks. utseende, skjæreviskositet, vanninnhold iht. Karl Fischer, infrarød spektroskopi og mange andre parametere. Hver av disse testene har et spesifikt fokus: den visuelle vurderingen hjelper til med å identifisere inhomogeniteten i strukturen til smørefettet, bestemte belastninger som vises gjennom intense fargeendringer og massiv kontaminering av fibre eller avfasede partikler. Skjæreviskositeten gir informasjon om smøremiddelets fysiske konsistens og dermed egnetheten for det aktuelle bruksområdet. Vanninnholdet tjener til å bestemme kontamineringen fra miljøet med et potensielt korrosivt stoff. Den infrarøde spektroskopien viser tydelig den kjemiske endringen i et smøremiddel som er forårsaket av nedbrytning, oksidering, tap av baseolje eller kontaminering av fremmedlegemer. Sist, men ikke minst, brukes røntgenfluorescensanalyse til å få en tydelig vurdering av slitasjen. Basert på disse laboratoriefunnene lager våre smøremiddeleksperter en rapport som er enkelt å lese for kunden og angir om smøremidlet er egnet til ytterligere bruk eller ikke. I tillegg til rapporten tilbyr vi en dedikert og personlig tilpasset rådgivningstjeneste.

Slik informerer vi John K. om smøremiddelets tilstand, dvs.: Inneholder smøremidlet forurensning, og hvis det er tilfelle, hvor kommer den fra? Viser lagrene slitasje, og hvis det er tilfelle, hvor kommer den fra? Inneholder smørefettet fremmedlegemer, og hvis det er tilfelle, hvilke? Våre smøremiddeleksperter hjelper også til med å bestemme optimal smøremiddelmengde for å hindre overflødig eller manglende smøring. Videre gir de kundene informasjon om smøreintervaller og smøremetoder.

De høye kvalitetsstandardene som vi bruker i våre analyser og ekspertisen til våre smøremiddelspesialister som er basert på flere tiår med erfaring, sikrer at våre kunder, slik som John K., mottar omfattende, veldokumenterte råd, slik at de får hjelp til å gjøre arbeidsdagen mer avslappet.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med din lokale Klüber Lubrication-partner.

Ta kontakt

Du kan nå oss via kontaktskjemaet, ringe oss (+47 648 37 800) eller sende en e-post direkte til vår kundeservice (klueber.no@klueber.com). Vi ser frem til forespørselen din!

For videre informasjon om behandling av dine data via kontaktskjemaet, vennligst vis til databeskyttelseerklæringen.