Personvernerklæring

Personvernerklæring

Ansvarlig organ i henhold til databeskyttelseslovgivningen er:

Klüber Lubrication München SE & Co. KG
Marketingkommunikation
Geisenhausenerstraße 7
81379 München
Tlf.: +49 89 78 76-0
Faks: +49 89 78 76-333
info@klueber.com

Innsamling av alminnelig informasjon

Når du besøker nettstedet vårt, registreres automatisk informasjon av generell karakter. Denne informasjonen (serverloggfiler) inneholder blant annet hvilken type nettleser du bruker, hvilket operativsystem, domenenavnet til din nettverksoperatør og diverse annet. Dette er utelukkende informasjon som ikke kan spores tilbake til noen enkeltperson. Denne informasjonen er teknisk nødvendig for å kunne levere innholdet korrekt på nettsider som er forespurt av deg, og er en forutsetning når du bruker Internett. Anonym informasjon av denne typen blir statistisk vurdert av oss for å optimalisere vår tilstedeværelse på Internett og den underliggende teknologien.

Registrering på vårt nettsted

Når du registrerer deg for bruk av våre personlige tjenester, vil det bli samlet inn noen personlige opplysninger, for eksempel navn, adresse, kontakt- og kommunikasjonsinformasjon som telefonnummer og e-postadresse. Hvis du er registrert hos oss, kan du få tilgang til innhold og tjenester som vi bare tilbyr til registrerte brukere. Registrerte brukere har også når som helst mulighet til å endre eller slette opplysningene som er oppgitt under registrering. Vi deg naturligvis også informasjon om hvilke persondata vi har lagret om deg når som helst. Vi vil med glede rette opp eller slette informasjonen på forespørsel, såfremt det ikke er lovbestemte krav til oppbevaringen. Hvis du ønsker å kontakte oss i denne sammenheng, vennligst bruk kontaktinformasjonen som er gitt til slutt i denne personvernerklæringen.

Kommentarfunksjon

Hvis brukerne legger inn kommentarer i blogg, vil i tillegg til disse opplysningene også klokkeslettet for innleggelsen lagres sammen med det brukernavnet som før er valgt av den besøkende til nettstedet. Dette gjør vi for vår egen sikkerhets skyld, da vi kan bli straffet for ulovlig innhold på nettstedet vårt, selv om det er opprettet av eksterne brukere.

Nyhetsbrev

Når du registrerer deg for å motta nyhetsbrevet vårt, vil data du oppgir bli brukt utelukkende til dette formålet. Abonnenter kan også bli varslet via e-post om forhold som er relevante for tjenesten eller registreringen (for eksempel endringer i nyhetsbrevet eller tekniske forhold).

For en funksjonell registrering trenger vi en gyldig e-postadresse. For å verifisere at en registrering faktisk er utført av eieren av en e-postadresse, bruker vi «dobbelt aksept»-prosedyren. For dette formål registrerer vi bestillingen av nyhetsbrevet, utsendelse av en bekreftelsesmelding, og vårt mottak av det forespurte svaret. Andre data blir ikke registrert. Opplysningene blir bare brukt til utsendelsen av nyhetsbrevet, og blir ikke overlatt til noen tredjepart.

For hele tiden å forbedre tilbudet vårt, registrerer vi ved vårt nyhetsbrev hvordan og når det åpnes av deg, og hvilket innhold du klikker på.

Du kan når som helst tilbakekalle samtykket til lagring av dine personopplysninger og deres bruk for utsendelse av nyhetsbrevet. Du finner en lenke for slik avmelding i hver utgave av nyhetsbrevet. Du kan også når som helst avslutte abonnementet direkte fra denne nettsiden, eller melde fra om dine ønsker via kontaktinformasjonen som er oppgitt i slutten av dette dokumentet.

Kontaktskjema

Hvis du kontakter oss via e-post eller kontaktskjema, vil informasjonen du oppgir bli lagret for å behandle forespørselen og for mulige oppfølgingsspørsmål.

Bruken av Google Analytics

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettstedsanalysetjeneste levert av Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker såkalte «cookies», små tekstfiler som blir lagret på datamaskinen din, og som gjør det mulig å analysere din bruk av nettstedet vårt. Informasjonen som blir innhentet av informasjonskapselen om bruken av nettstedet, sendes vanligvis til en Google-server i USA der den blir lagret. Som følge av den aktive IP-anonymiseringen på disse nettstedene, vil din IP-adresse i medlemslandene i EU eller EØS bli forkortet før oversendelse av Google. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli sendt til en Google-server i USA og forkortet der. På vegne av operatøren av dette nettstedet vil Google bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, for å kompilere rapporter om nettstedaktivitet, og for å tilby andre tjenester relatert til nettstedaktivitet og Internett-bruk via nettsideoperatøren. IP-adressen som kommer fra din nettleser og overleveres som en del av Google Analytics, blir ikke slått sammen med andre Google-data. Du kan forhindre lagring av informasjonskapsler ved å foreta begrensende innstillinger i nettleseren din; vi påpeker imidlertid at du i så tilfelle ikke kan bruke alle funksjonene på dette nettstedet fullt ut. Du kan også forhindre innsamling av data som oppdages av informasjonskapselen relatert til din bruk av nettstedet (inkludert din IP-adresse) til Google og behandlingen av disse dataene hos Google, ved å laste ned og installere nettleser-plugin-modulen som er tilgjengelig under linken nedenfor:

Nettlesertillegg for deaktivering av Google Analytics

I tillegg, eller som et alternativ til nettlesertillegget, kan du forhindre sporingen ved Google Analytics på våre sider ved å klikke på denne lenken. Da blir en såkalt opt-out-informasjonskapsel installert på enheten din. Dette stopper videre innsamling av Google Analytics-data på dette nettstedet for denne nettleseren, så lenge informasjonskapselen fortsatt er installert i nettleseren din.

Bruk av Google remarketing

Dette nettstedet bruker Google Inc.’s remarketingfunksjon. Denne funksjonen er utformet for å presentere interessebaserte annonser til besøkende på nettstedet i Google-annonsenettverket. En såkalt «cookie» eller informasjonskapsel blir lagret i nettleseren til nettstedets besøkende, og gjør det mulig å gjenkjenne besøkende på nettsteder som tilhører annonsenettverket til Google. På disse sidene kan besøkende bli presentert for annonser relatert til innhold som den besøkende tidligere har sett på nettsider som bruker Googles remarketingfunksjon.
Etter opplysning fra Google blir det ikke samlet inn personlig informasjon under denne prosessen. Hvis du likevel ikke vil ha Googles remarketingfunksjon, kan du alltid deaktivere den ved å gjøre de riktige innstillingene på http://www.google.com/settings/ads. Alternativt kan du deaktivere bruk av informasjonskapsler for interessebasert annonsering gjennom annonsenettverksinitiativet ved å følge instruksjonene i http://optout.networkadvertising.org/#!/.

Sosiale plugin-moduler

Våre nettsteder bruker sosiale plugin-moduler fra leverandørene som er oppført nedenfor. Plugin-moduler kan gjenkjennes ved at de er merket med den aktuelle logoen.

Disse plugin-modulene kan brukes til å sende informasjon som også kan inneholde personlig informasjon til tjenesteleverandøren, og informasjonen kan brukes av tjenesteleverandøren. Vi forhindrer en ubevisst og uønsket innsamling og overføring av data til tjenesteleverandøren gjennom en 2-klikks løsning. For å aktivere en ønsket sosial plugin-modul, må du først aktivere den ved å klikke på den tilhørende knappen. Først etter denne aktiveringen av plugin-modulen blir fangst av informasjon og overføring til tjenesteleverandøren utløst. Vi registrerer selv ingen persondata ved hjelp av sosiale plugin-moduler eller bruken av disse.

Vi har ingen kontroll eller innflytelse over hvilke data en aktivert modul samler inn og overfører, og hvordan disse data brukes av tjenesteleverandøren. Du kan for tiden antas at en direkte forbindelse til leverandørens tjenester vil bli laget, og i det minste vil IP-adressen og enhetsrelatert informasjon bli samlet inn og brukt. Det er også mulig at disse tjenesteleverandørene prøver å lagre informasjonskapsler på datamaskinen du bruker. Vennligst se personvernreglene til den respektive tjenesteleverandøren for å se hvilke spesifikke data som blir samlet inn og hvordan de brukes. Tips: Hvis du er logget inn på Facebook samtidig, kan Facebook identifisere deg som besøkende på en bestemt side.

Vi har integrert de sosiale medie-knappene til følgende selskaper på vår nettside:
Facebook Inc. (1601 S. California Ave – Palo Alto – CA 94304 – USA)
LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court – Mountain View – CA 94043 – USA)
Twitter, Inc. (1355 Market Street, Suite 900, San Francisco – CA 94103 – USA)
XING AG (Gänsemarkt 43 – 20354 Hamburg – Tyskland)

Informasjonskapsler

I likhet med de fleste andre nettsteder bruker også vi såkalte «cookies», eller informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som overføres fra en nettserver til harddisken via nettleseren din. Dette gir oss automatisk tilgang til bestemte data, for eksempel IP-adresse, hvilken nettleser du bruker, maskinens operativsystem og tilkoblingen til Internett.

Informasjonskapsler kan ikke brukes til å starte uønskede programmer eller overføre virus til en datamaskin. Basert på informasjonen som informasjonskapslene lagrer, kan vi legge til rette for effektiv navigering og sikre riktig visning av våre nettsider.

Under ingen omstendigheter vil data vi samler inn bli videresendt til tredjeparter, og ingen lenke vil bli opprettet til personopplysninger uten ditt samtykke.

Du kan naturligvis også se og bruke våre hjemmesider uten informasjonskapsler. Nettlesere er som oftest innstilt for å akseptere informasjonskapsler. Du kan når som helst bruke innstillingene for nettleseren din til å regulere eller deaktivere bruken av informasjonskapsler. Bruk hjelpefunksjonen i nettleseren din for å finne ut hvordan du foretar eller endrer disse innstillingene. Merk likevel at enkelte av funksjonene på våre nettsteder vil kanskje ikke fungere etter hensikten dersom du har sperret for bruken av informasjonskapsler.

Google AdWords

Nettstedet vårt benytter funksjonen Google konverteringssporing. Hvis du kommer til nettstedet vårt via en annonse sendt av Google, vil Google AdWords sette inn en informasjonskapsel på maskinen din. Konverteringssporingskapselen plasseres når brukeren klikker på en Google-formidlet annonse. Disse informasjonskapslene er bare gyldige i 30 dager, og inneholder ingen data for personlig identifisering. Hvis brukeren besøker bestemte sider på nettstedet vårt, og informasjonskapselen ikke ennå er utløpt, kan vi og Google gjenkjenne at brukeren klikket på annonsen og ble omdirigert til denne siden. Alle Google AdWords-kunder bruker forskjellige informasjonskapsler. Slike informasjonskapsler kan ikke spores gjennom AdWords-kundenes nettsteder. Informasjonen som samles inn ved hjelp av konverteringssporingskapselen, brukes til å generere konverteringsstatistikk for AdWords-annonsører som har valgt konverteringssporing. Kundene får opplysning om totalt antall brukere som har klikket på annonsen deres og ble omdirigert til siden deres med en tag for konverteringssporing. De får likevel ingen informasjon som de kan bruke til personlig identifisering av besøkende brukere.

Hvis du ikke vil delta i sporing, kan du avvise den nødvendige lagringen av en informasjonskapsel – for eksempel via en nettleserinnstilling som kan deaktivere automatisk all lagring av informasjonskapsler, eller angi at nettleseren din skal blokkere informasjonskapsler fra domenet «googleleadservices.com».

Vær oppmerksom på at du ikke kan slette opt-out-kapslene så lenge du ikke ønsker registrering av målingsdata. Hvis du har slettet alle informasjonskapslene i nettleseren din, må du tillate lagring av den nødvendige opt-out-kapselen på nytt.

Bruk av Marketo Lead Tracking 

Klüber Lubrication bruker marketing-automatiseringssystemet til Marketo EMEA Ltd., Cairn House, South County Business Park, Leopardstown Road, Dublin 18, Irland, for statistisk analyse av brukertilgang og for å kunne adressere deg som anonym, men likevel individuelt i henhold til brukeradferd. Marketo Lead Tracking bruker informasjonskapsler som lagres på brukernes datamaskiner, og som gjør det mulig å analysere brukernes anvendelse av nettstedet. Informasjonen som blir innhentet om nettstedsbruken av denne såkalte Munchkin-informasjonskapselen, sendes vanligvis til en Marketo-server i Irland der den blir lagret. Arthrex bruker anvendelsesdataene uten ditt samtykke, men bare i anonym form og uten henvisning til noen individuell bruker.

E-post som sendes ut ved hjelp av Marketo, bruker sporingsteknologier. Vi bruker disse dataene først og fremst for å finne ut hvilke emner du er interessert i, ved å studere om e-postene våre åpnes og hvilke lenker du klikker på. Vi bruker deretter denne informasjonen til å forbedre e-postene vi sender deg og tjenestene vi tilbyr. Du kan forhindre behandling av dataene dine ved å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren, eller ved å aktivere funksjonen «Ingen sporing».  Hvis du ikke aksepterer noen former for informasjonskapsler, vil du ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedet vårt. Vanligvis lar informasjonskapslene oss identifisere hvem du er, så vi kan tilby deg bedre og mer personlige tjenester.

Din rett til informasjon, korreksjon, suspensjon, sletting og innsigelse

Du har rett til å få informasjon om de personlige data som er lagret av oss om deg når som helst. Du har likeledes rett til korrigering, blokkering eller, unntatt det som gjelder lovpålagt datalagring for forretningstransaksjoner, sletting av dine personlige data. For å hevde denne retten tar du kontakt med vår databehandlingsansvarlige. Du finner kontaktopplysninger helt til slutt i dokumentet.

For at en datasperre til enhver tid skal kunne tas i betraktning, må disse dataene for kontrollformål lagres i en sperreliste. Du kan også be om sletting av dataene så lenge det ikke foreligger noen lovlig arkiveringsforpliktelse. Skulle det foreligge en slik forpliktelse, sperrer vi dataene dine mot innsyn på forespørsel.

Du kan be om å få utført endringer eller tilbakekalle ditt samtykke ved å gi oss varsel om dette, med virkning for fremtiden.

Endring av vår personvernpolicy

Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernerklæringen fra tid til annen for å sikre at den overholder gjeldende lover og krav, eller for å implementere endringer ved våre tjenester i personvernerklæringen, for eksempel når vi introduserer nye tjenester. Ved nye besøk på våre nettsteder gjelder da den oppdaterte personvernerklæringen.

Informasjonsplikt etter artikkel 13 GDPR for personvernerklæring

Ansvarlig etter artikkel 4 Nr. 7 GDPR: Klüber Lubrication München SE & Co. KG, Geisenhausenerstr. 7, 81379 München, E-post: info@klueber.com

Gitte tillatelser er frivillige og kan trekkes tilbake for fremtidig bruk når som helst, og uten begrunnelse. For å kreve dette kan du kontakte Klüber på den ovennevnte adressen.

Du har når som helst rett til å be om kostnadsfri informasjon om dine lagrede data, deres oppdatering eller sletting samt en begrensning av behandlingen via kontaktdataene ovenfor, der du også kan registrere innsigelse mot reklame. Vi gir deg gjerne en kopi av de data vi har lagret om deg, på maskinlesbart format.

Hvis du har spørsmål om disse rettighetene, kan du kontakte vår databehandlingsansvarlige. Adressen til denne er som følger: activeMind AG, Potsdamer Str. 3, 80802 München, E-post: klueber@activemind.de. For personvernspørsmål har du også rett til å fremme din sak overfor en databeskyttende myndighet som Datatilsynet.

Behandlingen foregår på det juridiske grunnlaget for dette samtykket som er gitt for å informere om våre produkter og tjenester. Alle data vil bli behandlet konfidensielt, og vil ikke bli videresendt til noen tredjepart utenfor Klüber-konsernet innenfor rammen av ovennevnte samtykke. En eventuell sletting av dine personopplysninger skjer på ditt forlangende eller såfremt det ikke kommer regelmessig informasjon, og etter utløp av pålagte oppbevaringsperioder.

Dersom samtykke er gitt, blir dataene overført til det nasjonale selskapet som er ansvarlig for interessenten. Du finner en oversikt over disse selskapene her: https://www.klueber.com/de/kontakt/klueber-lubrication-worldwide/

Noen av landene hvor vi driver virksomhet, har kanskje et beskyttelsesnivå for persondata som ikke er det samme som for EU, og kan avvike negativt fra dette.

Levering av personlig informasjon er for oss ikke pålagt ved lov eller avtale, og derfor ber vi alltid om samtykke før vi behandler slike data.