Нашата пасија: иновативни триболошки решенија

Klüber Lubrication ја основа Теодор Клибер во 1929 година во Минхен. Нашето седиште сè уште се наоѓа таму. 

 
Klüber Lubrication член на Групацијата Freudenberg Klüber Lubrication е подружница на Freudenberg Chemical Specialities SE & Co. KG и од 1966 година припаѓа на Групацијата Freudenberg со седиште во Вајнхајм, Германија. Freudenberg е семејна компанија, онована пред повеќе од 170 години од Карл Јохан Фројденберг со меѓународен фокус. Факторите за нејзиниот успех се креативноста, разноликоста и иновативноста, како и сигурноста и одговорното дејствување. Партнерството со муштерии во 56 земји, долгорочното ориентирање, како и финансиската солидарност и компетентноста и искуството  на нејзините отприлика 50.000 вработени ја дефинираат филозофијата на деловното дејствување на Freudenberg и на нејзините вкупно 16 деловни групации.

►Дознајте повеќе

play_arrow

Interested to learn more?

Please complete this form.