Már ma felismerjük a holnap kenőanyag problémáit

Az új laboratóriumunk megnyitásával megint tettünk egy lépést afelé, hogy az kenőolajok és zsírok vonatkozásában a használt kenőanyag elemzések minőségét javítsuk. Ismerjék meg jobban ezt a szolgáltatásunkat!

Identify today the lubrication issues of tomorrow

John K. a karbantartás vezetője egy szélerőmű-parkban. A szélerőművek 24 órás üzemben működnek. Az ő feladata, hogy a berendezések - az alkatrészek kopása miatt bekövetkező- nem tervezett leállásainak számát csökkentse. Az a célja, hogy az energiatermelést optimalizálja, és hogy a karbantartási munkák számát és költségét minimalizálja. Az előrelátó tervezés azt jelenti számára, hogy ismerje fel az esetleges meghibásodásokat, még mielőtt azok bekövetkeznének. Ezért elemezteti rendszeresen a kenőanyagokat a Klüber Lubrication-nel.

Az új olaszországi laboratóriumunkban – amely olyan magas színvonalú kenőolaj- és zsírelemzéseket végez, amelyre a csak kevés laboratórium képes – ez most még hatékonyabban történik. A speciális elemzések mellett például a szélerőművek csapágyzsírjaihoz is alkalmas standardizált állapot-elemzéseket is kínálunk az ügyfeleinknek, és ez alapján tudjuk őket tájékoztatni a zsírok állapotáról. Így lehet a kenőanyag élettartamát megnövelni, és ezzel egyidejűleg az alkatrészek meghibásodásának a kockázatát csökkenteni.

Az elemzéseink olyan megállapításokat tartalmaznak a zsír aktuális állapotáról, amelyek például a szemrevételezéssel történő értékelésen, a nyírási-viszkozitás mérésén, a Karl Fischer titráláson, az infravörös spektroszkópos méréseken és sok egyéb teszteredményen alapulnak. A szemrevételezés abban segít, hogy felismerjük a kenőzsírok szerkezeti inhomogenitását, melyet olyan terhelések okozhatnak, amelyeket a rostok vagy a leváló részecskék általi szennyeződések és az intenzív elszíneződések jeleznek. A nyírási-viszkozitás a fizikai állapotot mutatja, és ezáltal azokat a kenési tulajdonságokat, melyek az adott alkalmazáshoz szükségesek. A kenőanyag víztartalmán keresztül egy olyan a környezetből eredő szennyeződést határozunk meg, amely egy potenciális korróziót kiváltó ok lehet. Az infravörös spektroszkópia egyértelműen megmutatja a kenőzsírok kémiai változását, melyet az adalékanyagok lebomlása, az oxidáció, az alapolaj-veszteség, vagy egy idegen szennyeződés okozhat. És végül az RFA elemzés lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a kopás mértékét. Ezeken a laboreredményeken alapulva a kenéstechnikai szakértőink lefordítják az így meghatározott értékeket egy az ügyfeleink számára is olvasható jelentésben, egybekötve egy olyan egyértelmű megállapítással, hogy a továbbiakban a kenőanyag problémamentesen használható-e vagy sem. A jelentést kiegészítendő felkínáljuk még a mindig  tettre kész személyes tanácsadó szolgáltatásunkat.

John K. így információt kap tőlünk a kenőanyag minőségéről, arról hogy, a kenőanyag tartalmaz-e szennyeződéseket, és hogy azok honnan erednek. Van-e a csapágynak kopása és az honnan ered. Tartalmaz-e a zsír idegen szennyezőanyagokat, ha igen, akkor melyeket? A kenőanyag szakértőink segítenek a kenőanyag optimális mennyiségének meghatározásában, hogy ne fordulhasson elő se nem kielégítő kenés, se túlkenés, és tanácsot adnak a kenési időközökre és a kenési módszerekre vonatkozóan.

Az elemzéseinknél alkalmazott magas minőségi követelményrendszerünkkel és az évtizedes kenéstechnikai tapasztalattal rendelkező szakértőink hozzáértő tanácsadásával gondoskodunk arról, hogy az olyan ügyfeleink, mint John K. egy megalapozottan dokumentált és kompetens ajánlást kapjanak, és hogy ennek köszönhetően kevésbé feszülten kezdhessék a munkanapjaikat.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Örülünk az érdeklődésének!

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatainak a feldolgozásáról további információt az Adatvédelmi elvek ből kaphat.