Hibrid zsírok

Innovatív, speciális kenőanyag-megoldás fenntartható hatással

Különösen az elmúlt néhány évben történt sok minden az új, fenntartható, speciális kenőanyag-megoldások kifejlesztése terén. A fejlesztők nemzetközi szinten, vállalatokkal együttműködve számos új fenntartható és innovatív megoldáson dolgoznak együtt.

Az egyik újítás az úgynevezett hibrid zsírok.
A hagyományos kenőanyagokkal ellentétben ezek nem csak egy alapolaj-sűrítőanyag koncepcióból állnak, hanem többféle összetevő anyag kiválasztott keverékéből, amely anyagok tökéletesen kiegészítik egymást és jelentős teljesítménynövekedést eredményeznek. A hibrid zsírra való áttéréssel a vállalkozások többszörösével csökkenthetik kenőanyag-szükségletüket. Az alacsonyabb kenőanyag-fogyasztás, valamint a hosszabb utánkenési időközök és az ezzel járó alacsonyabb tisztítási költségek pozitív hatást gyakorolnak a környezetünkre. A hibrid zsírokat elsősorban nagy terhelésnek kitett gördülőcsapágyaknál alkalmazzák, amelyek úgy magas, mint alacsony üzemi hőmérsékleten alkalmazhatók.

A Klüber Lubrication ezeket az előnyöket egy ventilátor gördülőcsapágyának a kenésén keresztül mutatja be. Egy szabványos ásványolaj/lítium alapú termék alkalmazása mellet a vállalkozásnak évente 29 kg-ra kenőanyagra volt szüksége. Miután a vevő áttért a Klübersynth BHP 72-102 hibridzsírra, a termékspecifikus teszteredmények, például a FAG-FE9 teszt és a Klüber Lubrication optimalizált utánkenési időköz-számításának segítségével meghatározásra került az utánkenések időintervalluma. A kenőanyagátállás után a vállalkozás az eredeti éves kenőanyagmennyiséget a hatodára tudta csökkenteni. Azon kenési pontok, amelyeket kéthavonta kellett utánkenni, mostantól egy éves utánkenéssel is elegendő kenőanyaggal láthatók el. Ez a megoldás nemcsak fenntartható, hanem időt takarít meg és elősegíti a termelékenységet. Az üzembiztonság is növekszik, hiszen ahol nem kell karbantartást végezni, ott nem történhetnek balesetek.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Örülünk az érdeklődésének!

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatainak a feldolgozásáról további információt az Adatvédelmi elvek ből kaphat.