Tietosuojailmoitus

 

TIETOSUOJAILMOITUS
1. Vastaava taho

Vastaava taho tietosuojalain tarkoittamalla tavalla on:

Klüber Lubrication München SE & Co. KG
Marketingkommunikation
Geisenhausenerstraße 7
81379 München
Puh.: +49 89 78 76-0
Faksi.: +49 89 78 76-333
info@klueber.com

             -   Jatkossa myös ”Klüber” 

Tietosuojavaltuutettuumme saat yhteyttä seuraavasti:

Klüber Lubrication München SE & Co. KG:n tietosuojavaltuutettu

c/o activeMind AG

Potsdamer Str. 3

80802 München

Puhelin: +49 (0)89 / 91 92 94 – 900

klueber@activemind.de

2. Mitä käsittelytoimia verkkosivulla suoritetaan?

Yleinen tietojen vastaanottajia konsernissa koskeva ohje:

Klüber on globaalisti toimiva yritys ja sitoutunut Freudenberg-konserniin. Klüber-työntekijät, kansalliset myyntiyritykset ja sidosyritykset käsittelevät henkilötietoja.

Jos tietoja käsitellään EU:n ulkopuolella olevissa maissa, Klüber varmistaa EU-vakiosopimuksilla sekä soveltuvilla teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä, että henkilötietojasi käsitellään eurooppalaista tietosuojatasoa vastaavasti.

Yleiskuva yrityskonsernin yhtiöistä löytyy täältä: https://www.klueber.com/en/contact/klueber-lubrication-subsidiaries/

Muut erityiset vastaanottajat on mainittu vastaavien käsittelytoimien kohdalla.

 

a. Uutiskirje ja tietojen toimittaminen sähköpostitse

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Tietojasi käytetään toimittamaan sinulle tilatut uutiskirjeet sähköpostitse, analysoimaan vuorovaikutustasi ja kohdistamaan toimesi käyttäjäprofiiliisi. Nimen ilmoittamista seuraa se, että voimme puhutella sinua uutiskirjeessä henkilökohtaisesti ja tarvittaessa tunnistaa sinut, jos haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä henkilönä.

Uutiskirjeen vastaanottoon riittää sähköpostiosoitteesi ilmoittaminen. Ilmoittautuessasi uutiskirjeemme tilaajaksi antamiasi tietoja käytetään ainoastaan tähän tarkoitukseen. Tilaajille voidaan myös joissakin tapauksissa lähettää sähköpostitse tietoja, jotka ovat oleellisia palvelun tai rekisteröinnin kannalta (esim. uutiskirjetarjonnan muutokset tai tekniset seikat).

Jotta rekisteröinti tulisi voimaan, tarvitsemme voimassa olevan sähköpostiosoitteen. Tarkastaaksemme, että ilmoittautuminen on todellakin tullut sähköpostiosoitteen omistajalta, käytämme ”Double-opt-in”-menetelmää. Tätä varten laadimme protokollan uutiskirjeen tilauksesta. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Nimenomaisesti antamasi suostumuksen pohjalta (GDPR 6 artiklan 1 kohta a alakohta) lähetämme sinulle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen säännöllisesti uutiskirjeemme tai vastaavia tietoja sähköpostitse.

Vastaanottaja:

Tietojen vastaanottamia ovat vain vastaava taho ja käsittelijä Marketo, Inc., jonka kautta lähetämme uutiskirjeen.

Tallennuksen kesto:

Tietoja käsitellään tässä yhteydessä ainoastaan niin kauan kuin vastaava suostumus on olemassa. Sen jälkeen tiedot poistetaan.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen

Henkilötietojesi käyttöönanto tapahtuu vapaaehtoisesti, ainoastaan suostumuksesi pohjalta. Ilman olemassa olevaa suostumusta emme voi valitettavasti toimittaa sinulle uutiskirjettämme.

Suostumuksen peruuttaminen

Klüberin suorittamaan henkilötietojesi tallennukseen, ja niiden käyttöön uutiskirjeen lähetykseen, antamasi suostumuksen voit peruuttaa koska tahansa. Jokaisessa uutiskirjeessä on siihen vastaava linkki. Lisäksi peruutus voi tapahtua verkkosivulla ilmoitettujen muiden yhteydenottomahdollisuuksien kautta.

Profilointi

Mikäli olet antanut meille suostumuksesi, arvioimme sitä, kuinka käytät lähetettyä uutiskirjettä, ja analysoimme sitä seuraavat Klüberin verkkosivustolla vierailukerrat uutiskirjeen ja verkkosivuston parantamiseksi entisestään ja optimoidaksemme ne käyttäjien todellisia mielenkiinnon kohteita vastaaviksi.

 

b. Yhteydenottolomake

 

Tarkoitus ja oikeusperuste ja oikeutettu etu

Syöttämäsi tietojen tallennuksen tarkoituksena on yksilöllinen viestintä kanssasi. Yhteydenottolomakkeeseen syötettyjen tietojen käsittely tapahtuu oikeutetun edun perusteella (GDPR 6 artiklan 1 kohta f alakohta). Antamalla yhteydenottolomakkeen käyttöön haluamme mahdollistaa sinulle mutkattoman yhteydenoton. Ilmoittamasi tiedot tallennetaan kyselyn käsittelytarkoituksissa sekä mahdollisia jatkokysymyksiä varten.

Mikäli otat meihin yhteyttä saadaksesi tarjouksen, yhteydenottolomakkeessa annettujen tietojen työstäminen tapahtuu sopimusta edeltävien toimenpiteiden suorittamiseksi (GDPR 6 artiklan 1 kohta b alakohta).

Vastaanottaja:

Verkkosivustomme huoltaa palveluntarjoaja, joka toimii sopimuskäsittelijänämme.

Mikäli lähetät meille kyselyn tarjouksesta, voivat käyttämämme palveluntarjoajat saada tietoja tähän tarkoitukseen, mikäli he tarvitsevat näitä tietoja vastaavan palvelun suorittamiseen (esim. IT-palvelut).

Kaikilla palveluntarjoajilla on sopimuksellinen velvollisuus käsitellä tietojasi luottamuksellisesti.

Tallennuksen kesto:

Tiedot poistetaan viimeistään 6 kuukautta kyselyn käsittelyn jälkeen.

Mikäli syntyy sopimussuhde, meitä koskevat lakisääteiset säilytysajat ja poistamme tietosi 6 tai 10 vuoden kuluttua.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen

Henkilötietojesi käyttöönanto tapahtuu vapaaehtoisesti. Voimme kuitenkin käsitellä kyselysi ainoastaan, mikäli ilmoitat meille nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kyselysi syyn.

Peruutus

Lue tiedot peruutusoikeudestasi GDPR:n 21 artiklan mukaisesti jäljempänä.

 

c. Verkkosivumme avaaminen

 

Tarkoitus ja oikeusperuste ja oikeutettu etu

Jos käytät verkkosivujamme, eli jos et rekisteröidy tai välitä meille muute tietoja, kerätään automaattisesti yleisluonteisia tietoja. Näihin tietoihin (palvelimen lokitiedostot) sisältyvät verkkoselaimen
tyyppi, käytetty käyttöjärjestelmä, Internet-palvelutarjoajan verkkotunnus, IP-osoitteesi ja vastaavia tietoja.

Niitä käsitellään erityisesti seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkosivun ongelmattoman yhteydenmuodostuksen varmistaminen,
  • verkkosivumme kitkattoman käytön varmistaminen,
  • järjestelmäturvallisuuden ja -vakauden analysointi sekä
  • muut hallinnolliset syyt.

Pidätämme itsellämme lisäksi oikeuden palvelimen lokitiedostojen jälkikäteiseen tarkastamiseen, mikäli on olemassa selkeitä viitteitä määräystenvastaisesta käytöstä.

Emme käytä tietojasi päätelläksemme henkilöllisyytesi. Analysoimme tarvittaessa tilastollisesti tämänkaltaisia tietoja optimoidaksemme Internet-palveluamme ja sen takana olevaa tekniikkaa.

Käsittely tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti oikeutetun etumme mukaisesti verkkosivustomme vakauden ja toiminnallisuuden parantamiseksi.

Vastaanottaja:

Käytämme verkkosivumme toimintaan ja huoltoon teknisiä palveluntarjoajia, jotka toimivat sopimuskäsittelijöinämme.

Tallennuksen kesto:

Tiedot poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita niiden tallennustarkoituksessa. Tämä on verkkosivun käyttöönantoa varten yleisesti silloin, kun vastaava istunto on päätetty.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen

Edellä mainittujen henkilötietojen käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Ilman IP-osoitetta ja evästetiedostoa eivät verkkosivumme palvelut ja toimintakyky ole kuitenkaan taattuja. Lisäksi yksittäisiä palveluita ei ole käytettävissä tai ne ovat rajoitettuja.

Peruutus

Lue tiedot peruutusoikeudestasi GDPR:n 21 artiklan mukaisesti jäljempänä.

 

d. Rekisteröityminen verkkosivullemme

 

Tarkoitus ja oikeusperuste ja oikeutettu etu

Kun rekisteröidyt yksilöllistettyjen palvelujemme käyttäjäksi, keräämme muutamia henkilötietoja, kuten nimen, osoitteen, yhteys- ja viestintätiedot (esim. puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen). Kun olet rekisteröitynyt meille, voit käyttää sisältöjä ja palveluja, joita tarjoamme ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille. Sisään kirjautuneilla käyttäjillä on lisäksi mahdollisuus tarvittaessa muuttaa tai poistaa rekisteröinnissä antamiaan tietoja. Luonnollisesti annamme sinulle tämän lisäksi koska tahansa tietoja siitä, mitä henkilötietoja olemme sinusta tallentaneet.

Rekisteröinnissä syötettyjen tietojen käsittely tapahtuu käyttäjän suostumuksen perusteella (GDPR 6 artikla 1 kohta a alakohta).

Vastaanottaja:

Käytämme verkkosivumme toimintaan ja huoltoon teknisiä palveluntarjoajia, jotka toimivat sopimuskäsittelijöinämme.

Tallennuksen kesto:

Tietoja käsitellään tässä yhteydessä ainoastaan niin kauan kuin vastaava suostumus on olemassa. Sen jälkeen ne poistetaan, mikäli se ei ole minkään lakisääteisen säilytysvelvoitteen vastaista. Käytä yhteydenottoon tämän yhteydessä tämän tietosuojailmoituksen alussa ilmoitettuja yhteystietoja.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen

Henkilötietojesi käyttöönanto tapahtuu vapaaehtoisesti, ainoastaan suostumuksesi pohjalta. Ilman henkilötietojesi käyttöönantoa emme voi myöntää sinulle pääsyä tarjoamiimme sisältöihin ja palveluihin.

Suostumuksen peruuttaminen

Klüberin suorittamaan henkilötietojesi tallennukseen ja niiden käyttöön antamasi suostumuksen voit peruuttaa koska tahansa vapaamuotoisesti. Käytä tähän yksinkertaisesti verkkosivulla tai tässä tietosuojailmoituksessa ilmoitettuja yhteystietoja.

 

e. Teknisesti välttämättömät evästeet

 

Tarkoitus ja oikeusperuste ja oikeutettu etu

Käytämme evästeitä luodaksemme verkkosivumme käyttäjäystävällisemmäksi. Jotkut Internet-sivumme elementit vaativat sitä, että avaava selain voidaan tunnistaa myös sivunvaihdon jälkeen.

Evästeisiin tallennetaan tällöin erityisesti seuraavat välitettävät tiedot:

  • Kieliasetukset

Teknisesti välttämättömien evästeiden käytön tarkoituksena on tehdä verkkosivujen käytöstä käyttäjälle yksinkertaisempaa. Joitakin Internet-sivumme toimintoja ei voida tarjota ilman evästeiden käyttöä. Tätä varten on välttämätöntä, että selain tunnistetaan uudelleen myös sivunvaihdon jälkeen.

Tarvitsemme evästeitä seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kieliasetusten käyttöönotto
  • Hakukäsitteiden muistaminen

Käsittely tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti oikeutetun etumme mukaisesti verkkosivustomme laatimiseksi käyttäjäystävälliseksi.

Tietojen vastaanottajat

Tietojen vastaanottajia ovat tarvittaessa tekniset palveluntarjoajat, jotka toimivat verkkosivumme toimintaa ja huoltoa varten sopimuskäsittelijöinä. Tätä varten olemme solmineet tarjoajien kanssa vastaavat tehtäväkäsittelysopimukset.

Tallennusaika ja evästeitä koskevat lisätiedot

Yksityiskohtia evästeiden tallennusajasta ja toimintalaajuudesta löytyy verkkosivullamme käynnin alussa työkalussa ”Cookiebot” otsikon ”Umpeutuminen” tai ”Tarkoitus” alla käytettävissäsi olevista ohjeista.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen

Edellä mainittujen henkilötietojen käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Ilman näitä tietoja eivät verkkosivumme palvelut ja toimintakyky ole kuitenkaan taattuja. Lisäksi yksittäisiä palveluita ei ole käytettävissä tai ne ovat rajoitettuja.

Peruutus

Lue tiedot peruutusoikeudestasi GDPR:n 21 artiklan mukaisesti jäljempänä.

Evästeitä koskevia ohjeita

Luonnollisesti voit myös tarkastella verkkosivuamme yleisesti ilman evästeitä. Internet-selaimet on säännöllisesti asetettu niin, että ne hyväksyvät evästeitä. Yleisesti voit koska tahansa ottaa evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksissa. Käytä Internet-selaimesi ohjetoimintoja selvittääksesi, kuinka näitä asetuksia voidaan muuttaa. Katso vakioselaimille jäljessä oleva luettelo. Huomaathan, että verkkosivustomme yksittäiset toiminnot eivät välttämättä toimi, jos olet ottanut evästeet pois käytöstä.

Mikäli nämä evästeet voivat koskea (myös) henkilötietoja, ilmoitamme sinulle siitä seuraavissa kappaleissa.

Voit poistaa selainasetuksestasi yksittäiset evästeet tai kaikki tallennetut evästeet. Tämän lisäksi saat tietoja siitä, kuinka nämä evästeet voidaan poistaa tai niiden tallennus estää etukäteen. Aina selaimesi palveluntarjoajasta riippuen löydät tarvittavat tiedot seuraavista linkeistä:

f. Teknisesti ei-välttämättömät evästeet

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Osittain verkkosivullamme käytetään ”evästeitä”. Tämän vakioteknologia taakse kätkeytyvät pienet tekstitiedostot, jotka tallennetaan käyttämällesi laitteelle ja jotka mahdollistavat muun muassa miellyttävämmän tai turvallisemman verkkosivulla vierailun. Evästeet voivat myös auttaa sovittamaan verkkosivun tarjontaa paremmin kävijöiden mielenkiinnon kohteisiin tai parantaa verkkosivua yleisesti tilastollisten analyysien pohjalta.

Yksityiskohtaisia tietoja siitä, mitä evästeitä yksityiskohtaisesti käytämme löytyy evästetyökalumme ”Cookiebot” tiedoista, jotka näet verkkosivullamme vierailun alussa.

Oikeusperuste tälle käsittelylle on kulloinkin sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Tietojen vastaanottajat

Tietojen vastaanottajia ovat tarvittaessa tekniset palveluntarjoajat, jotka toimivat verkkosivumme toimintaa ja huoltoa varten sopimuskäsittelijöinä. Tätä varten olemme solmineet tarjoajien kanssa vastaavat tehtäväkäsittelysopimukset.

Lisää vastaanottajia ja tietoja käytettyjen työkalujen teknisistä toimintatavoista löytyy työkalustamme ”Cookiebot”.

Tallennusaika ja evästeitä koskevat lisätiedot

Yksityiskohtia evästeiden tallennusajasta ja toimintalaajuudesta löytyy verkkosivullamme käynnin alussa työkalussa ”Cookiebot” otsikon ”Umpeutuminen” tai ”Tarkoitus” alla käytettävissäsi olevista ohjeista.

Suostumuksen peruuttaminen

Klüberin suorittamaan henkilötietojesi tallennukseen ja niiden käyttöön antamasi suostumuksen voit peruuttaa koska tahansa vapaamuotoisesti. Käytä tähän yksinkertaisesti verkkosivulla tai tässä tietosuojailmoituksessa ilmoitettuja yhteystietoja.

Profilointi

Tracking-jäljitystyökalun avulla voidaan verkkosivun kävijöiden käyttäytymistä arvioida ja heidän mielenkiintonsa kohteita analysoida. Tätä varten luomme käyttäjäprofiilin salanimellä.

 

g. Google Analyticsin käyttö

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Verkkosivullamme käytetään Google Analyticsiä Tracking- tai verkkoanalyysityökaluina. Verkkoanalyysin avulla saamme tietoja verkkosivumme käyttäjien käyttäytymisestä, esim. kävijöiden alkuperästä tai käynnin kestosta. Näiden tietojen perusteella voimme löytää verkkosivun heikkoudet ja parantaa sen tehokkuutta.

Google Analytics on verkkoanalyysipalvelu, jonka omistaa Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (jatkossa: ”Google”). Google Analytics käyttää nk. evästeitä, ”Cookies”, eli tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat suorittamasi verkkosivun käytön analysoinnin. Evästeen luomat tiedot tämän verkkosivun käytöstäsi siirretään yleensä Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sille. Tällä verkkosivulla aktivoidun IP-anonymisoinnin vuoksi Google kuitenkin lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioiden sisällä. Ainoastaan poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä. Tämän verkkosivun omistajayrityksen toimeksiannosta Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen verkkosivun käyttöäsi kootakseen raportteja verkkosivutoiminnoista ja tarjoamaan muita verkkosivun käyttöön ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivun omistajayritykselle. Google Analyticsin puitteissa selaimesi lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Oikeusperuste tälle käsittelylle on sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Suostumuksen peruuttaminen

Voit estää evästeiden tallennuksen suorittamalla vastaavan asetuksen selaimessasi. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että tässä tapauksessa et voi käyttää kaikkia tämän verkkosivun toimintoja niiden täydessä laajuudessa. Voit lisäksi estää evästeen luomien ja suorittamaasi verkkosivun käyttöä koskevien tietojen (ml. IP-osoitteesi) lähettämisen Googlelle sekä Googlen suorittaman näiden tietojen käsittelyn lataamalla seuraavassa linkissä olevan selaimen lisäosan ja asentamalla sen: Selaimen Add-On Google Analyticsin käytöstäottoon [LINK: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en].

Vaihtoehtona yllä kuvatulle selain-Add-Onille tai mobiililaitteiden selainten sisällä voidaan Google Analyticsin suorittama jäljitys sivuillamme estää napsauttamalla tätä linkkiä [ https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=fi ]. Tällöin laitteellesi asetetaan Opt-Out-eväste. Näin Google Analyticsin suorittama tallennus estetään tulevaisuudessa tälle verkkosivulle ja tälle selaimelle niin kauan kuin eväste on asennettuna selaimellasi.

Vastaanottaja:

Tietojen vastaanottajia ovat vastaava taho ja Google sopimuskäsittelijänä. Tätä varten olemme solmineet Googlen kanssa vastaavan tehtäväkäsittelysopimuksen.

Tallennuksen kesto:

Meiltä Googlelle siirretyt tiedot poistetaan 14 kuukauden kuluttua. Tiedot, joiden säilytysaika päättyy 14 kuukauden kuluttua, poistetaan kuukausittain.

Siirto kolmansiin maihin:

Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Lisäksi olemme solmineet vakiotietosuojalausekkeet Googlen kanssa Google Analyticsin käyttöä varten.

Profilointi:

Google Analyticsin Tracking-jäljitystyökalun avulla voidaan verkkosivun kävijöiden käyttäytymistä arvioida ja heidän mielenkiintonsa kohteita analysoida. Tätä varten luomme käyttäjäprofiilin salanimellä.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

 

h. Skriptikirjastojen käyttö (Google Fonts)

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Voidaksemme esittää sisältömme oikein ja graafisesti erilaisissa selaimissa käytämme tällä verkkosivulla ”Google Fonts” -ohjelmaa, omistaja Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; jatkossa ”Google”), tekstien esittämiseen.

Kirjastontarjoajan Googlen tietosuojailmoitus löytyy täältä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

 

Oikeusperuste tälle käsittelylle on sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Vastaanottaja:

Skriptikirjastojen tai tekstikirjastojen aukaisu laukaisee automaattisesti yhteyden kirjaston tarjoajayritykseen. Tällöin on teoreettisesti mahdollista – tällä hetkellä kuitenkin myös epäselvää, tapahtuuko sitä ja mahdollisesti mihin tarkoituksiin – että tarjoajayritys, tässä tapauksessa Google, kerää tietoja.

Tallennuksen kesto:

Emme kerää mitään henkilötietoja käyttämällä Google Fontseja.

Lisätietoja Google Fonts -sovelluksesta löytyy osoitteesta https://developers.google.com/fonts/faq ja Googlen tietosuojailmoituksesta: https://www.google.com/policies/privacy/.

Siirto kolmansiin maihin:

Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Käsittelyn kieltäminen:

Sisältöjen esittämiseen käytetään säännöllisesti JavaScript-ohjelmointikieltä. Voit siksi kieltää tietojenkäsittelyn ottamalla JavaScriptin pois käytöstä selaimellasi tai asentamalla JavaScript-Blocker-sovelluksen. Huomaa, että tämä saattaa rajoittaa verkkosivun toimintoja.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Henkilötietojen käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Verkkosivun virheetöntä esitystä ei voida kuitenkaan taata, jos Google Fonts estetään.

 

i. Google Mapsin käyttö

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Tällä verkkosivulla käytämme Google Maps -tarjontaa. Google Mapsista huolehtii Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (jatkossa ”Google”). Sen avulla voimme näyttää sinulle interaktiivisia karttoja suoraan verkkosivulla ja mahdollistamme sinulle kartta-toiminnon miellyttävän käytön.

Lisätietoja Googlen suorittamasta tietojenkäsittelystä löytyy Google-tietosuojailmoituksesta. Siellä voit myös muuttaa tietosuojakeskuksessa henkilökohtaisia tietosuoja-asetuksiasi.

 

Täydelliset ohjeet omien tietojen hallinnasta Google-tuotteiden yhteydessä löytyy tästä.

Oikeusperuste tälle käsittelylle on sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Vastaanottaja:

Verkkosivulla käynti antaa Googlelle tietoja siitä, että olet avannut vastaavan alasivun verkkosivullamme. Tämä tapahtuu siitä riippumatta, antaako Google käyttöön käyttäjätilin, jonka kautta olet kirjautunut sisään, tai ettei käyttäjätiliä ole olemassa. Jos olet kirjautunut Googleen, tietosi kohdistetaan suoraan tilillesi.

Käsittelyn kieltäminen:

Jos et toivo Googlen suorittamaa kohdistusta profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos Googlesta ennen painikkeen aktivointia. Google tallentaa tietosi käyttäjäprofiiliksi ja käyttää niitä mainostus- ja markkinatutkimustarkoituksissa ja/tai verkkosivunsa tarpeenmukaiseen laatimiseen. Tällainen analyysi tapahtuu erityisesti (jopa kirjautumattomille käyttäjille) tarpeenmukaisen mainonnan mahdollistamiseksi ja muiden sosiaalisen verkoston käyttäjien tiedottamiseksi toiminnastasi verkkosivullamme. Sinulla on peruutusoikeus näiden käyttäjäprofiilien muodostamista vastaan, jolloin sinun on otettava yhteyttä Googleen käyttääksesi tätä oikeutta.

Tallennuksen kesto:

Emme kerää mitään henkilötietoja Google Mapsin yhteydessä.

Siirto kolmansiin maihin:

Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Käsittelyn kieltäminen:

Jos et halua, että Google kerää, käsittelee tai käyttää sinua koskevia tietoja meidän verkkosivumme kautta, voit ottaa selainasetuksissasi JavaScriptin pois käytöstä. Tässä tapauksessa et voi kuitenkaan käyttää verkkosivuamme tai sen käyttö on rajattua.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

 

j. Sisältyvät YouTube-videot

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Joillekin verkkosivuillemme olemme sisällyttäneet YouTube-videoita. Vastaavan Pluginin tarjoaja on YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (jatkossa ”YouTube”). Jos käyt sivulla, jossa on YouTube-Plugin, luodaan yhteys YouTuben palvelimiin. Tällöin YouTubelle ilmoitetaan, millä sivuilla käyt. Jos olet kirjautunut YouTube-tilillesi, YouTube voi kohdistaa surffauskäyttäytymisesi henkilökohtaisesti sinuun. Tämän voit estää kirjautumalla sitä ennen ulos YouTube-tililtäsi.

Kun YouTube-video käynnistetään, tarjoaja asettaa evästeitä, jotka keräävät vinkkejä käyttäjäkäyttäytymisestä.

Lisätietoja YouTuben suorittaman tietojen keräämisen ja niiden käsittelyn tarkoituksesta ja laajuudesta saat tarjoajan tietosuojailmoituksista, sieltä saat myös lisätietoja niitä koskevista oikeuksistasi ja asetusmahdollisuuksista yksityisyytesi suojaamiseksi (https://policies.google.com/privacy). Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

Oikeusperuste:

Käsittely tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti oikeutetun etumme mukaisesti YouTube-videoalustan videosisältöjemme esittämiseksi ilman välikäsiä verkkosivullamme.

Vastaanottaja:

YouTuben avaaminen laukaisee automaattisesti yhteyden Googleen.

Tallennuskesto ja käsittelyn kieltäminen:

Jos olet ottanut evästeiden tallentamisen Google-Ads-ohjelmalle pois käytöstä, sinun ei tarvitse huolehtia tällaisista evästeistä myöskään YouTube-videoita katsoessasi. YouTube tallentaa kuitenkin myös muihin evästeisiin ei-henkilökohtaisia käyttäjätietoja. Jos haluat estää tämän, evästeiden tallentaminen on estettävä selaimessa.

Lisätietoja tietosuojasta ”YouTubessa” löytyy palveluntarjoajan tietosuojailmoituksesta osoitteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

Siirto kolmansiin maihin:

Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

Peruutus

Lue tiedot peruutusoikeudestasi GDPR:n 21 artiklan mukaisesti jäljempänä.

 

k. Social-Pluginit

 

Käsittelyn tapa ja tarkoitus:

Tarjoamme sinulle verkkosivullamme nk. ”Social-Media-painikkeiden” käyttöä. Tietojesi suojaksi käytämme toteutuksessa ”Shariff”-ratkaisua. Se liittää nämä painikkeet verkkosivulle ainoastaan grafiikkana, joka sisältää linkityksen painikkeen tarjoajan vastaavalle verkkosivulle. Grafiikkaa napsauttamalla sinut ohjataan näin eteenpäin kunkin tarjoajan palveluihin. Vasta sitten tietosi lähetetään kullekin tarjoajalle. Mikäli et napsauta grafiikkaa, ei sinun ja Social-Media-painikkeiden tarjoajien välillä tapahdu minkäänlaista tiedonvaihtoa. Tiedot tietojesi keräämisestä ja käytöstä sosiaalisissa verkostoissa löytyy vastaavien tarjoajien käyttöehdoista. Lisätietoja Shariff-ratkaisusta löytyy täältä: http://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html

Olemme liittäneet verkkosivustollemme seuraavien yritysten Social-Media-painikkeet:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave - Palo Alto - CA 94304 - USA)
LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court - Mountain View - CA 94043 - USA)
Twitter, Inc. (1355 Market Street, Suite 900, San Francisco – CA 94103 – USA)
XING AG (Gänsemarkt 43 - 20354 Hamburg - Saksa)
YouTube LLC (901 Cherry Ave., San Bruno - CA 94066 – USA)

 

l. Google AdWords

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Verkkosivumme käyttää Googlen Conversion-Tracking-seurantaa. Google AdWords -palveluja hoitava yhtiö on Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Jos olet tullut verkkosivullemme Googlen esittämän ilmoituksen kautta, Google AdWords asettaa tietokoneellesi evästeen. Conversion-Tracking-eväste asetetaan, kun käyttäjä napsauttaa Googlen esittämää ilmoitusta.

Jos käyttäjä käy tietyillä verkkosivumme sivuilla, eikä eväste ole vielä rauennut, voimme me ja Google havaita, että käyttäjä on klikannut ilmoitusta ja hänet on ohjattu edelleen tälle sivulle. Jokainen Google AdWords-asiakas saa erilaisen evästeen. Evästeitä ei voida näin seurata AdWords-asiakkaitten verkkosivujen kautta. Conversion-evästeen avulla noudetut tiedot on tarkoitettu luomaan Conversion-tilastoja AdWords-asiakkaille, jotka ovat valinneet Conversion-Tracking-toiminnon. Asiakkaat saavat tietää heidän ilmoitustaan klikanneiden ja Conversion-Tracking-tagillä varustetulle sivulle eteenpäin ohjattujen asiakkaiden kokonaismäärän. He eivät kuitenkaan saa mitään tietoja, joiden avulla käyttäjät voitaisiin tunnistaa henkilökohtaisesti.

Oikeusperuste tälle käsittelylle on sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Vastaanottaja:

Jokaisella käyntikerralla verkkosivullamme siirretään henkilötietoja, IP-osoitteesi mukaan lukien, Googlelle USA:han. Google tallentaa nämä henkilötiedot. Google luovuttaa nämä teknisellä menetelmällä kerätyt henkilötiedot mahdollisesti kolmansille eteenpäin.

Yrityksemme ei saa Googlelta mitään tietoja, joiden avulla rekisteröity henkilö voitaisiin tunnistaa.

Tallennuksen kesto:

Nämä evästeet raukeavat 30 päivän kuluttua, eikä niitä käytetä henkilökohtaiseen tunnistukseen.

Siirto kolmansiin maihin:

Google käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Käsittelyn kieltäminen:

Jos et halua osallistua Tracking-toimintoon, voit kieltäytyä tähän vaaditusta evästeen asettamisesta – esimerkiksi selainasetuksella, joka ottaa yleisesti evästeiden automaattisen asettamisen pois käytöstä, tai muuttamalla selaimen asetuksia niin, että verkkotunnuksen ”googleleadservices.com” evästeet estetään.

Huomaa, ettet saa poistaa Opt-out-evästeitä niin kauan, kun et halua mittaustietojen tallentamista. Jos olet poistanut kaikki evästeesi selaimesta, vastaava Opt-out-eväste on asetettava uudelleen.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

 

m. Google Remarketing -toiminnon käyttö

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Tämä verkkosivu käyttää Google Incin Remarketing-toimintoa. Google Remarketing -palveluja hoitava yritys on Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (jatkossa ”Google”).

Toiminnon tarkoituksena on esittää verkkosivulla kävijöille Google-mainosverkoston sisällä mielenkiinnon kohteita vastaavia mainoksia. Verkkosivun kävijän selaimeen tallennetaan eväste, joka mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen uudelleen tämän avatessa Googlen mainosverkostoon kuuluvia verkkosivuja. Näillä sivuilla kävijälle voidaan esittää mainoksia, jotka koskevat käyttäjän aikaisemmin Googlen Remarketing-toimintoa käyttävillä verkkosivuilla avaamia sisältöjä.

Oikeusperuste tälle käsittelylle on sinun suostumuksesi, GDPR 6 artikla, 1 kohdan a alakohta.

Vastaanottaja:

Jokaisella käyntikerralla verkkosivullamme siirretään henkilötietoja, IP-osoitteesi mukaan lukien, Googlelle USA:han. Google tallentaa nämä henkilötiedot. Google luovuttaa nämä teknisellä menetelmällä kerätyt henkilötiedot mahdollisesti kolmansille eteenpäin.

Yrityksemme ei saa Googlelta mitään tietoja, joiden avulla rekisteröity henkilö voitaisiin tunnistaa.

Käsittelyn kieltäminen:

Ilmoituksensa mukaan Google ei kerää tässä tapahtumassa henkilötietoja. Jos et silti toivo Googlen Remarketing-toimintoa, voit ottaa sen yleisesti käytöstä suorittamalla vastaavat asetukset osoitteessa https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=fi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa mielenkiintoon perustuvan mainostuksen evästeiden käytön toiminnasta noudattamalla osoitteessa http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

 

n. Marketon käyttö

 

Tarkoitus ja oikeusperuste

Verkkosivullamme käytetään Marketoa Tracking- tai verkkoanalyysityökaluina. Verkkoanalyysin avulla saamme tietoja verkkosivumme käyttäjien käyttäytymisestä, esim. kävijöiden alkuperästä tai käynnin kestosta. Näiden tietojen perusteella voimme löytää verkkosivun heikkoudet ja parantaa sen tehokkuutta. Työkalu mahdollistaa meille sinua kiinnostavien sisältöjen esittämisen. Sitä varten käytetään muun muassa myös kiinnostustietoja, jotka olemme keränneet uutiskirjeen lähetyksen tai ostohistoriasi yhteydessä.

Käsittely tapahtuu GDPR:n artiklan 6 kohdan 1 alakohdan a mukaisesti sinun suostumuksesi perusteella.

Vastaanottaja:

Tietojen vastaanottamia ovat vain vastaava taho ja sopimuskäsittelijä Marketo, Inc.

Tallennuksen kesto:

Yleisesti tietojasi käsitellään suostumuksesi peruuttamiseen asti. Jos lisäksi selkeät viitteet puhuvat sen puolesta, että käsittelyn tarkoitus on täytetty tai mielenkiintoasi tuotteisiimme ja palveluihimme ei ole enää olemassa, poistamme tietosi.

Siirto kolmansiin maihin:

Marketo käsittelee tietojasi USA:ssa ja on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shieldiä https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Lisäksi olemme solmineet vakiotietosuojalausekkeet Marketon kanssa työkalun käyttöä varten.

Profilointi:

Marketon avulla voidaan verkkosivun kävijöiden käyttäytymistä arvioida ja heidän mielenkiintonsa kohteita analysoida. Tätä varten luomme käyttäjäprofiilin salanimellä.

Käyttöönanto määrätty tai tarpeen:

Sinun henkilötietojesi käyttöönantoa ei ole määrätty lakisääteisesti tai sopimuksellisesti. Suostumuksesi on vapaaehtoista. Mikäli kiellät pääsyn, se saattaa häiritä verkkosivun toimintaa.

Suostumuksen peruuttaminen

Klüberin suorittamaan henkilötietojesi tallennukseen ja niiden käyttöön antamasi suostumuksen voit peruuttaa koska tahansa vapaamuotoisesti. Käytä tähän yksinkertaisesti verkkosivulla tai tässä tietosuojailmoituksessa ilmoitettuja yhteystietoja.

3. Tietoturvallisuus

Käsittelee vain henkilötietoja, mikäli se on mahdollista tietosuojalainsäädännön määräysten mukaan. Pyrimme tällöin myös kaikkiin tarvittaviin, teknisiin ja organisatorisiin turvatoimiin suojataksemme henkilötietojasi joka hetki kohtuullisesti luvatonta käyttöä ja väärinkäyttöä vastaan.

Tietojesi suojaamiseksi siirrossa käytämme salausmenetelmää (esim. SSL) HTTPS:n avulla. Palvelimemme on varmistettu palomuurilla ja viruksentorjunnalla. Varmistus- ja palautustoimenpiteet sekä rooli- ja oikeutuskonseptit ovat meille itsestäänselvyyksiä.

Työntekijöillämme on velvollisuus huomioida tietojen käsittelyssä GDPR:n ja Saksan tietosuojalain (BDSG) määräykset.

4. Mitä tietosuojaoikeuksia sinulla on?

Jokaisella rekisteröidyllä henkilöllä on tiedonsaantioikeus GDPR:n 15 artiklan mukaisesti, oikeus vaatia oikaisua GDPR:n 16 artiklan mukaisesti, oikeus vaatia poistoa GDPR:n 17 artiklan mukaisesti, oikeus rajoittaa käsittelyä GDPR:n 18 artiklan mukaisesti, oikeus peruutukseen GDPR:n 21 artiklan mukaisesti, sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen GDPR:n 20 artiklasta.

Tiedonsaantioikeudessa ja poisto-oikeudessa voimassa ovat Saksan tietosuojalain (BDSG:n) §§ 34 ja 35 rajoitukset.

Henkilötietojen työstöön annettu suostumus voidaan koska tahansa peruuttaa meiltä. Tämä koskee myös suostumusilmoituksia, jotka meille on annettu ennen yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantuloa, eli ennen 25. toukokuuta 2018. Huomaa, että peruutus vaikuttaa vasta tulevaisuuteen. Se ei koske ennen peruutusta tapahtunutta tiedonkäsittelyä.

Tämän lisäksi on olemassa valitusoikeus vastaavalle tietosuojavalvontaviranomaiselle (GDPR artikla 77 yhdessä BDSG:n § 19 kanssa). Luettelo valvontaviranomaisista (yksityiselle sektorille) osoitteineen löytyy osoitteesta:

 

https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

5. Tietosuojamääräystemme muutos

Pidätämme oikeuden soveltaa tätä tietosuojailmoitusta, jotta se vastaisi aina ajankohtaisia lakisääteisiä vaatimuksia, tai toteuttaaksemme palvelujemme muutokset tietosuojailmoituksessa, esim. uusia palveluita markkinoille tuodessamme. Seuraavaa käyntiäsi koskee sitten uusi tietosuojailmoitus.

6. Tietoja peruutusoikeudestasi GDPR:n 21 artiklan mukaisesti

Tapauskohtainen peruutusoikeus

Sinulla on oikeus, erityisestä tilanteestasi johtuvista syistä, koska tahansa kieltää sinua koskevien henkilötietojen käsittely, joka tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan (tietojenkäsittely etujen vertailun pohjalta); tämä koskee myös tähän määräykseen tukeutuvaa profilointia GDPR:n 4 artiklan 4 kohdan tarkoittamalla tavalla.

Jos käytät peruutusoikeuttasi, emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa käsittelylle pakottavia perusteltuja syitä, jotka ovat merkittävämpiä kuin sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely tapahtuu oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Peruutuksen vastaanottaja

Peruutus voidaan suorittaa vapaamuotoisesti aiheella ”Peruutus” ilmoittamalla nimesi, osoitteesi ja syntymäaikasi, ja se tulisi lähettää vastuulliselle taholle kohdassa 1. ilmoitettuun osoitteeseen.